تاول خونی زیر زبان نشانه چیست؟
تاول خونی زیر زبان معمولاً نشانهای از آسیب یا ضربه به ناحیه زیر زبان است. این نوع تاول به دلیل تجمع خون در بافتهای زیر زبان به وجود میآید و ممکن است به دلیل آسیب فیزیکی، ضربه، یا حتی فشار زیاد به زبان ایجاد شود.
در برخی موارد، این تاولها به طور طبیعی و بدون درمان خاصی بهبود مییابند، اما اگر تاول خونی بزرگ باشد، دردناک باشد، یا مدت زمان زیادی باقی بماند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیقتر بررسی و درمان مناسب انجام شود.
لخته خون دهان پس از کشیدن دندان
اگر دندان خود را کشیده اید، ممکن است متوجه تشکیل حباب خون در جای زخم دندان کشیده شده شوید.
باید مراقب باشید که حباب خون پس از کشیدن دندان آسیب نبیند. به همین دلیل، باید تا 24 ساعت پس از کشیدن دندان از آبکشی یا تف کردن شدید خودداری کنید، در غیر این صورت ممکن است با خونریزی غیر منتظره در دهان مواجه شوید. هنگام مسواک زدن، باید از مسواک زدن ناحیه آسیب دیده تا زمان بهبود کامل زخم خودداری کنید. علت خون آمدن از دهان می تواند ناشی از عوارض کشیدن دندان باشد که پس از 2 روز این حالت به طور کل رفع می شود. تنها نوع لخته خون در دهان که جای نگرانی ندارد لخته خون پس از کشیدن دندان است.
آلرژی غذایی
تشکیل لخته خون در دهان بدون هیچ دلیل خاصی، می تواند به دلیل حساسیت غذایی یا بافت حساس در دهان باشد. آلرژی های غذایی میتواند باعث تحریک یا تشکیل لخته در دهان شود که منجر به قرمزی و تورم این ناحیه می شود.
مواد غذایی که باعث ایجاد حساسیت در دهان می شوند، شامل آجیل، صدف، شیر، تخم مرغ و برخی میوه ها و سبزیجات هستند. واکنش های آلرژیک به این مواد غذایی آلرژیزا می تواند باعث ایجاد پوسته های خونی در حفره دهان یا لخته های قرمز رنگ شود که به تورم و قرمزی داخل دهان تبدیل میشود.
غذاهای دارای طعم دارچین یا اسیدی نیز میتوانند باعث تشکیل خون مردگی در دهان شوند. اگر واکنش های آلرژیک شما را آزار میدهد، میتوانید داروی آنتی هیستامین را امتحان کنید تا به کاهش علائم آلرژی کمک کنید.
بیماری سلیاک
برخی از افراد مبتلا به بیماری سلیاک ممکن است دچار زخم هایی در دهان شوند که شبیه لخته خون است. بیماری سلیاک بر نحوه جذب برخی مواد مغذی و مواد معدنی توسط بدن تأثیر منفی میگذارد و باعث واکنش التهابی به گلوتن در بدن می شود. لخته خون دهان و مشکلات در مینای دندان می توانند به شناسایی سریعتر بیماری سلیاک کمک کنند. به عنوان مثال، لخته خونی پیاپی در دهان اغلب با بیماری سلیاک همراه است. تحقیقات علمی نشان داده است که کمبود یک ماده معدنی یا ویتامین ناشی از سوء جذب، مسئول ایجاد لخته خون و زخم دهان است.
خونریزی آنژینا بولوزا
لخته خون بزرگ پر از خون و مایع در داخل دهان ممکن است به دلیل بیماری به نام آنژینا بولوزا هموراژیکا (ABH) ایجاد شود. تروما، دیابت یا عوامل ژنتیکی می توانند باعث ظاهر شدن این خون مردگی بزرگ در دهان شوند. خونریزی آنژینا بولوزا باعث ایجاد لخته های پر از خون داخل دهان میشود که معمولاً روی سقف دهان یا کام نرم تشکیل می شوند. با این حال، ظاهر شدن لخته های خونی در نزدیکی زبان یا لثه با این نوع خون مردگی تفاوت دارد که جای نگرانی کمتری دارد. لخته خون معمولا به سرعت تشکیل می شود و ممکن است تا 10 روز طول بکشد تا لخته به طور کامل تخلیه و بهبود یابد.